PLC

دانشکده علوم دریایی

در تاریخ اول مرداد 1384 به دانشکده علوم دریایی محمودآباد منتقل شدم. رییس دانشکده قبلا در نظر داشت که در بخش کامپیوتر و اینترنت فعالیت کنم. اما در بدو ورود به دانشکده مسئولیت آزمایشگاه برق و ابزار دقیق را به عهده من گذاشت. برای آزمایشگاه برق کار چندانی نکردم. اما در آزمایشگاه ابزار دقیق چه گذشت:

در این آزمایشگاه 3 دستگاه پکیج آموزشی plc500 وجود داشت که به تازگی خریداری شده بود. ابتدا مرا به یک دوره آموزشی در تهران (شرکت کنترونیک) فرستادند. در حقیقت چیزی که از اتوماسیون صنعتی مبتنی بر plc برای من مبهم بود ناشی از این بود که نگاه من به یک کنترلر صنعتی، نگاهی شبیه به یک کامپیوتر بود. در دوره آموزشی متوجه شدم که تفاوت عمده یک سیستم اتوماسیون صنعتی با یک کامپیوتر معمولی اینست که در یک کامپیوتر معمولی یک برنامه کامپیوتری یک بار اجرا میشود اما یک plc بطور اتوماتیک برنامه کنترلی را در یک loop بینهایت تکرار میکند.  پس از بازگشت از دوره، دستگاهها را تست کرده و تحویل گرفتم. سپس به تدوین سرفصل دوره‌های آموزش plc در 3 سطح (مقدماتی – عملیاتی و پیشرفته) پرداختم. یک کاتالوگ طراحی و تکثیر کردیم و به ادارات مختلف (خصوصا خط لوله نفت که دست اندرکار افزایش استفاده از plc بودند) فرستادیم. جزوه‌های  دوره‌های مقدماتی و عملیاتی را تالیف کردم. 3 دوره مقدماتی و یک دوره عملیاتی نیز ارائه دادم.

لازم به ذکر است که کمک و راهنماییهای آقایان رضایی، رییس دانشکده (که ضمنا ماموریتی برای بازدید از تجهیزات کنترل خط لوله در نکا و ساری جهت اطلاع از کاربرد plc در صنعت نفت و بکار بردن مثالهای نفتی در کلاس به من داد) – نجف، معاون آموزشی دانشجویی – ضرغام، مسئول سیمولاتور و کاپیتان هورفری، مدیر گروه ناوبری و سایر همکاران دانشکده یاریگر من بود که تشکر از آنها را وظیفه خود میدانم.

در پایان ذکر این نکته ضروریست که قبلا مطالب زیر را در رابطه با این زمینه کاری نوشته‌ام:
یک خبر
PLC3
جزوه plc500 مقدماتی
کاتالوگ و سرفصلهای plc
جزوه plc500 عملیاتی

یک دیدگاه در “PLC

دیدگاه ها بسته شده است.