روشهای ساخت اپلیکیشن حرفه ای

آقای حسینی (که قبلا این خبر در خصوص اپلیکیشن پیاده سازی شده توسط ایشان منتشر شده) مطلب زیر را جهت انتشار در این سایت پیشنهاد داده که عینا در ادامه منتشر میشود:

برای ساخت اپلیکیشن حرفه ای در اندروید به خیلی نکات باید توجه کرد که قصد دارم تو این مطلب براتون روشن کنم. از اونجایی که میدونید راه های زیادی برای ساخت برنامه اندرویدی وجود داره و همین طور جلوتر هم که بریم به این راه اضافه میشه. اول از همه ساخت اپلیکیشن اندروید با جاوا ممکن بود، که بعد به اون کاتلین هم اضافه شد. بعد از اون هم ساخت اپلیکیشن اندروید با React Native خیلی باب شد. و تو این چند ساله اخیر هم فلاتر خیلی باب شده. که انصافا ساخت اپلیکیشن با فلاتر که زبان برنامه نویسیش هم دارت هست خیلی لذت بخشتر و راحتر از برنامه نویسی با جاوا و کاتلینه. ولی در نهایت اگر بخواید یک اپلیکیشن بی نقص و عالی رو داشته باشید بهترین کار توسعه اپلییشن خودتون با کاتلین و جاوا هست. که از بهترین زبان های برنامه نویسی برای ساخت یک اپلیکیشن اندرویدی میباشد.

نکات مهم در ساخت اپلیکیشن

نکات مهم در ساخت اپلیکیشن اندروید زیاد می باشد ولی موارد که باید به انها توجه زیادی شود. 1-جامع هدف اپلیکیشن چه کسانی هستند؟ گوشی های آن ها در چه سطحی می باشند؟ اینکه ایا اپلیکیشنی که ما میخواهیم طراحی کنیم ایا با صفحه گوشی انها سازگاری دارد. میتواند صفحه طراحی شده را روی آن گوشی را باز کردو… 2- ux هم در ساخت اپ بسیار مهم است که معمولا یک نفر که UI/UX کار میکنه این موارد را انجام می دهد. 3- مهمترین نکته برنامه نویسی اپلیکیشن هست که خیلی باید روی این موضوع دقت بشه. از جمله مواردی که باید دقت کرد.

مهمترین مورد در برنامه نویسی اندروید استفاده از یک معماری خوب در برنامه نویسی می باشد.

انواع معماری در اندروید

معماری mvvm در اندروید

این معماری از مهمترین معماری های برنامه نویس در اندروید می باشد. به نوعی که اکثر اپلیکیشن های قدرتمند از این معماری استفاده می کنند. آکادمی فیکسل آموزش معماری MVVM در اندروید رو به صورت کامل گذاشته میتونید ازش استفاده خیلی خوبی ببرید. تو این آموزش نحوه لایه بندی یک اپلیکیشن و جداسازی لایه های Model از View و ViewModel از یک دیگر به طور عالی بررسی شده.

معماری Jetpack در اندروید

یکی از قدرتمندترین معماری های برنامه نویسی اندروید می باشد. این معماری تلفیق از معماری های مثل معماری MVVM و معماری MVI و دیگر تکنولوژی های با یکدیگر می باشد. همچنین آموزش اندروید جت پک این معماری را به صورت موشکافانه ای آموزش داده.

معماری MVI در اندروید

معماری MVI بهترین معماری برنامه نویسی اندروید می باشد. شاید این اغراق آمیز باشد، که این را میگویم و همیشه این موضوع را گفتم که بهترین معماری وجود ندارد. اما میتونم بگم این یک مورد استثنا هست شما در آموزش معماری MVI خواهید دید که این معماری چه پتانسیل بالایی دارد.

هدف از معماری های برنامه نویسی اندروید

به طور کلی میتونم بگم که تمامی معماری های برنامه نویسی به خاطر این طراحی شدن که برنامه نویسان بتونن بهینه تر عمل کنن. منظورم از بهینه عمل کردن چیه اینکه برای مثال تو هر پروژه ای رو که شروع میکنی یه قالب مشخص استفاده میکنی که جای هر چیز مشخصه هست. و این مشخص بدون خیلی بدرد میخوره مثلا شما بعد از 2 ماه یا 30 ماه که بخوای دوباره رو اون اپلیکیشن کار کنی به راحتی با دونستن اینکه از چه معماری استفاده کردی میتونی دوباره اون اپ رو توسعه بدی. پس از بهترین مزیت که داره قابلیت توسعه یک پروژه رو بسیار زیاد میکنه.

مورد بعدی که باعث میشه حتما از معماری استفاده کنی گروهی کار کردن هست. زمانی که شما از معماری مشخصی در برنامه نویسی استفاده میکنی باعث میشه دیگر برنامه نویسان هم بتونن رو یک اپلیکیشن کار کنند و یک پروژه رو توسعه بدند. این خیلی عالی بدون اینکه بخواهید هر خط کد رو توضیح بدید به گروهتون خودشون متوجه اون کار کد خواهند شد. پس معماری های برنامه نویسی یک اهم مهمات برنامه نویسی می باشد، پس اگه بلد نیستید حتما حداقل یکی از معماری ها رو یاد بگیرید.

اپلیکیشن های آنلاین

امروزه اکثر اپلیکیشن های اندروید به صورت انلاین در ارتباط به سرور هاشون هستند. یعنی چی؟ هر اپلیکیشن یا بازی کم کم یا برای پوش نتیف یا برای نمایش تبلیغات به اینترنت و سرور متصل خواهند شد. و تنها این نیست اگر یک اپلیکیشن بخواهد خیلی قدرتمند عمل کند باید تمام وضعیت خود را به از طریق اینترنت به سرور های اپلیکیشن ارسال کند تا پشتیبان از وضعیت حال حاضر کاربری که در حال استفاده از اپلیکیشن می باشد مطلع باشد. بعضی از اپلیکیشن ها انقدر موشکافانه همه اعمال یک کاربر را گزارش میدهند حتی تعداد کلیک روی یک دکمه در صفحه اپلیکیشن و … .

پس لزوم برقراری ارتباط با اینترنت را متوجه شدید، اگر مشتاق یادگیری نحوه استفاده از اینترنت توسط یک اپلیکیشن چطور می باشد، میتوانید دوره آموزش retrofit در اندروید فیکسل را دنبال کنید تا یاد بگیرید چطور این موارد اتفاق می افتد.

برنامه نویسی حرفه ای

اکثر دوستان برنامه نویس یا کسانی که تازه شروع به برنامه نویسی کردن، فکر میکنن که برای ساخت اپلیکیشن حرفه ای باید حتما کلی کد حفظ باشند یا باید زیاد کار کنند. و تعداد زیادی باور غلط ولی به این شکل نیست، شما باید تمام تلاشتون رو بکنید درسته. اما با فکر باید یاد بگیرید و انجام بدید تو یک دهه اخیر شکل برنامه نویسی به کلی تغییر کرده. به این فکر نکنید که برنامه نویسی هر دقیقه در حال تغییره اره اینو میدونم. ولی منظورم اینکه از زمانی که اینترنت خیلی فراگیر شد و سرعت های افزایش پیدا کردند. کامیونیتی های بوجود اومد که باعث شد شما از سراسر دنیا دوست داشته باشید و بتونید مشکل ها تون رو اونجا به اشتراک بزارید.

تا چند وقت دیگه اصلا کدنویسی به اون شکلی که قبلا بوده رو فراموش کنید. چون محیط های توسعه برنامه نویسی هر روز در حال تغییر هستند و حتی پیش بینی خواهند کرد که شما قصد انجام چه کاری را خواهید داشت. و در حقیقت از برنامه نویسی این میمونه که شما باید ساختارها رو و معماری ها رو بلد باشید تا بتونید یک اپلیکیشن رو بسازید و توسعه بدید. تو آکادمی فیکسل fixcel.ir میتونید با برنامه نویسی اندروید آشنا بشید خوش حال میشم اون طرفا ببینیمتون