تاسیس دانشکده فنی دانشگاه اراک

گفتند در یک دانشگاه دولتی؛ وقتی یک دانشکده تاسیس میشود که حداقل 3 رشته تاسیس شده باشد.

در دانشگاه اراک؛ اولین رشته مهندسی که تاسیس شد؛ رشته مهندسی شیمی بود. دومین رشته؛ مهندسی مکانیک بود. گفتند اگر رشته مهندسی کامپیوتر هم تاسیس شود؛ بنای دانشکده فنی مهندسی برپا میشود

گفتند برای تاسیس یک رشته در یک دانشگاه دولتی؛ یک طرح تاسیس باید بنویسید و حداقل 3 نفر با مدرک تحصیلی فوق لیسانس یا دکتری؛ برای همکاری با دانشگاه به عنوان عضو هیات علمی؛ اعلام آمادگی کنند.

در تاریخ 23/7/79 اعلام همکاری کردم. از دوستانم آقایان صبایی و خانمحمدی هم اعلام آمادگی برای همکاری گرفتم. آقای رافع هم که عضو هیات علمی رشته ریاضی بود؛ اعلام تمایل کرده بود.

طرح تاسیس را در تاریخ 25/7/79 با راهنمایی آقای دکتر مقدسی و مهندس جودکی نوشتم و البته آقای دکتر احمدیان در نهایت ویرایش نمود.

پس از مدتی رشته مهندسی کامپیوتر تاسیس و دانشکده فنی مهندسی راه اندازی شد. البته من نهایتا از همکاری با دانشگاه منصرف شدم

طرح تاسیس

بسمه تعالي

ضرورت تأسيس رشته مهندسي كامپيوتر – گرايش نرم افزار
در دانشكده فني مهندسي دانشگاه اراك

مي خواهيم در ابتدا اين سؤال را مطرح كنيم كه تفاوت زمان كنوني با دوران گذشته چيست؟ مسلم است كه براساس بكارگيري نيروي عقل ، انسان توانسته است با اختراع ماشين در جهت ايجاد رفاه نسل ها حركت كند . عليرغم طراحي و ساخت سيستمهاي ماشيني گوناگون بشر هنوز در فكر اتوماسيون سيستمهاست . مخصوصاً پس از پا به عرصه ظهور گذاردن ” كامپيوتر” بعنوان يك ماشين قابل برنامه ريزي تب و تاب اتوماسيون در انسان بيشتر شده است . قابليت منحصر به فرد كامپيوتر يكي از عوامل سرعت بخشيدن به توسعه و تحول در جوامع مختلف بشري شده است . حال كه در طراحي و اتوماسيون سيستمها از كامپيوتر استفاده ميشود ، سؤال اينجاست كه متخصصين مورد نياز براي طراحي‌، ساخت و استفاده از كامپيوتر كجا بايد تربيت شوند ؟
ضرورت ايجاب كننده اختراع اين ماشين يكي از ضرورت هاي تشكيل دوره هاي تربيت نيروي انساني متخصص در دانشگاهها مي باشد . پيشرفت روز افزون علم و تكنولوژي كامپيوتر ، اطلاعات و ارتباطات و بكار گيري كامپيوتر در كليه زمينه هاي كاربردي ، تحقيقاتي، اطلاع رساني و آموزشي باعث شده است كه كم كم شرايطي ايجاد شود كه زندگي بدون كامپيوتر ناممكن و يا سخت شود . به عقيده بيشتر كارشناسان ، اساتيد دانشگاهها و صاحب نظران در آينده بسيار نزديك زندگي بدون كامپيوتر و شبكه هاي اطلاع رساني مبتني بر آن ( همانند زندگي بدون برق ) مختل خواهد شد . بنابر اين تعدد زمينه هاي استفاده از كامپيوتر به نسبت ديگر رشته ها ، تأسيس دوره هاي آموزشي عالي مربوطه را ضرورت مي بخشد .
به دلايل زير ايجاد رشته مهندسي كامپيوتر در دانشگاه اراك در دستور كار قرار گرفته است :
1- وجود زمينه هاي فراوان كاربرد كامپيوتر در استان : دانشگاهها و مراكز آموزش عالي دولتي و خصوصي ، كارخانه ها و شركتهاي پتروشيمي – پالايشگاه – ماشين سازي – برق باختر – آلومينيوم سازي – آونگان – آذر آب – ادوات كشاورزي – آلومرول – واگن پارس و صدها شركت توليدي و صنعتي دولتي و غير دولتي ديگر در شهر اراك (و ديگر شهرهاي استان) وجود دارند كه آنرا به يك قطب صنعتي مهم در كشور تبديل كرده است . بخشهاي كنترلي سيستمهاي موجود در اين كارخانجات ، شركتها و موسسات اكثراً مبتني بر پردازنده هاي كامپيوتري و سخت افزارهاي جانبي لازم و همچنين نرم افزارهاي كاربردي كنترلي مي باشد . متاسفانه به موازات گسترش كارخانجات و كارگاههاي صنعتي كوچك و بزرگ در اراك ، توسعه آموزش عالي و به ويژه رشته هاي فني در آن به نحو بايسته صورت نگرفته است .
2- كاهش هزينه هاي تحصيل و معضلات فرهنگي : با تأسيس اين رشته در دانشگاه اراك دانشجويان بومي علاقمند به اين رشته ، در اراك مشغول به تحصيل مي شوند و اين امر موجب جلوگيري از رفتن دانشجويان براي تحصيل اين رشته به شهر ها و مراكز آموزش عالي ديگر مي شود . بديهي است تحصيل دانشجويان در محل سكونت باعث كاهش هزينه ها ي لازم براي خانواده ها ، وزارتخانه و دانشگاهها و همچنين كاهش معضلات فرهنگي ناشي از دوري دانشجويان از خانواده خواهد شد .
3- پاسخگوئي به نيازهاي تخصصي منطقه اي و فراهم كردن زمينه توسعه سيستم ها : استان مركزي و برخي استانهاي مجاور در زمينه متخصص و مهندس كامپيوتر با كمبود جدي نيروي انساني روبرو است . به همين دليل بسياري از شركت ها ، كارخانجات، ادارات و مؤسسات آموزشي مجبورند از افرادي با مدارك علمي پائين و توانائيهاي كم استفاده كنند . بي شك با گذشت زمان نياز به كامپيوتر و متخصصين آن در قسمتهاي مختلف صنعت و خدمات بيش از پيش احساس خواهد شد و براي پاسخگوئي به اين نياز روز افزون تأسيس رشته كامپيوتر در دانشكده فني مهندسي دانشگاه اراك امري ضروري و واجب است .
با توجه به مراجعاتي كه براي رفع مشكلات تخصصي سيستم هاي كامپيوتري مؤسسات ،‌ دستگاهها و سازمانهاي دولتي و خصوصي شده است و با توجه به عدم وجود يك پايگاه قوي علمي تخصصي در استان و مركز آن ، تأسيس اين رشته ميتواند باعث رفع اين مشكلات و ايجاد تحرك در زمينه افزايش بكارگيري كامپيوتر و هماهنگي با پيشرفت فن آوري در استان شود . ذكر اين نكته ضروري است كه هيچ يك از مراكز آموزش عالي دولتي در سطح استان ، رشته مهندسي كامپيوتر – نرم افزار و يا سخت افزار – ندارند .
4- رفع نيازهاي دانشگاه اراك : در يكي دو دهه اخير افزايش بكارگيري تجهيزات و نرم‌افزارهاي كامپيوتري در بخشهاي مختلف دانشگاه و وجود دستگاههاي مرتبط با اين تجهيزات در آزمايشگاههاي رشته هاي موجود دانشگاه ، باعث احساس خلأ وجود مركز كامپيوتر قوي ( براي طراحي ، توسعه و پشتيباني سيستم هاي كامپيوتري ) در دانشگاه شده است . بديهي است پشتيبان يك مركز كامپيوتر قوي كه بتواند در مواقع عادي و اضطراري ( همچون حل مشكل سال 2000 ) به خوبي از عهده وظائف محوله بر آيد مستلزم يك گروه آموزشي قوي در دانشكده فني و مهندسي مي باشد . از طرفي عدم وجود رشته كامپيوتر در دانشگاه اراك ـ بعنوان مهمترين مركز آموزش عالي دولتي در استان ـ نقطه ضعف مهمي براي دانشگاه و يكي از سؤالات بي جواب براي مردم منطقه است .

هيئت علمي موجود دانشگاه

1- مسعود صبائي , دانشجوي نيمسال آخر دكتراي كامپيوتر
2- رضا رافع ، كارشناس ارشد نرم افزار كامپيوتر
3- عباس خسروبيگي ، كارشناس ارشد معماري كامپيوتر
4- عباس خانمحمدي ، كارشناس ارشد الكترونيك
لازم به ذكر است كه گروه فيزيك دانشگاه نيز ( با 10 نفر عضو هيئت علمي با مدرك دكترا و تعداد زيادي عضو هيئت علمي با مدرك كارشناسي ارشد و پذيرش دانشجو در مقطع كارشناسي ارشد ) از توانائيهاي مناسبي برخوردار است .

امكانات موجود دانشگاه

تأسيس رشته كامپيوتر علاوه بر كلاسهاي آموزشي نياز به كارگاهها و آزمايشگاههاي زير دارد :
• كارگاه عمومي
• كارگاه كامپيوتر
• آزمايشگاه فيزيك
• آزمايشگاه مدارهاي الكتريكي
• آزمايشگاه مدارهاي منطقي
• آزمايشگاه معماري
• آزمايشگاه ريز پردازنده ها
• آزمايشگاه الكترونيك
• آزمايشگاه شبكه
• كارگاه نقشه كشي
• كارگاه برق

دانشگاه اراك داراي كارگاه عمومي – كارگاه كامپيوتر – آزمايشگاه فيزيك – آزمايشگاه الكترونيك – كارگاه نقشه كشي و آزمايشگاه شبكه مي باشد و تجهيز بقيه آزمايشگاهها و كارگاههاي لازم تا قبل از مهر 80 به پايان مي رسد .

فایلهای مرتبط را در ادامه ببینید:

tarhda3

nbda2

nbda1

یک دیدگاه در “تاسیس دانشکده فنی دانشگاه اراک

دیدگاه ها بسته شده است.