استفاده از اینترنت برای انتقال اطلاعات بین نواحی و ستاد

این مطلب در تاریخ 20 مهر 1381 تهیه شده (گزارش به مدیر عامل) و در تاریخ 12 اردیبهشت 1383 در سایت شرکت گاز استان مرکزی منتشر شده بود:

مقدمه
قبلاً برای تبادل اطلاعات بين نواحی و ستاد نيروی انسانی مامور می شد که ديسکت های حاوی اطلاعات ( اعم از ليست سفيد – کنتور خوانی و … ) را به ستاد برساند يا از ستاد به ناحيه گاز رسانی شهری خود منتقل کند . با توجه به قابليت های کامپيوتر و مودم اين امکان وجود دارد که انتقال اطلاعات از طريق خطوط تلفن انجام شود . برای انتقال اطلاعات از طريق مودم دو روش وجود دارد . در روش اول ( ارتباط online ) لازم است طرفين ارتباط همزمان روی خط باشند و فرستنده اطلاعات را upload و گيرنده download کند . در روش دوم ( offline ) – که ما از آن استفاده می کنيم – با استفاده از اينترنت اين امکان وجود دارد که بدون نياز به همزمانی ارتباط طرفين ( و همچنين شماره گيری شهرستان ) ، اطلاعات از طريق يک فضای واسط ( فضای Email ) مبادله شود . بديهی است لازمه استفاده از اين روش اتصال به سرويس دهنده‌های اينترنت و پست الکترونيکی می باشد.

تاريخچه

در آبان ماه سال ۱۳۸۰ بررسی های لازم برای انتخاب يک ISP جهت استفاده از خدمات اطلاع رسانی اينترنت آغاز و سپس مذاکرات اوليه با معتبر ترين ISP استان مرکزی (گذرگاه جهانی اراک ) انجام شد . پس از عقد قرارداد ، سيستم عامل NT در واحد کامپيوتر شرکت گاز استان مرکزی نصب و راه اندازی شد . طراحی شبکه ( با توجه به شبکه محلی قبلی موجود در شرکت) به گونه ای است که کاربران می توانند از طريق شبکه Lan و با استفاده از سرور NT وارد اينترنت شوند . در همان زمان يک Domain نيز برای شرکت ثبت گرديد.
عليرغم افت و خيز های زياد در استفاده از اينترنت ، عزم راسخ مديريت شرکت در بکارگيری اين تکنولوژی روز باعث شد که کار رو به جلو حرکت کند و متوقف نماند.
پس از مدتی اين فکر بوجود آمد که از اينترنت برای تبادل اطلاعات استفاده شود و کم کم مقدمات کار فراهم شد تا اينکه نهايتاً در مرداد ماه سال ۱۳۸۱ کار به انجام رسيد و بحمدا… از آن پس انتقال اطلاعات بين نواحی و ستاد شرکت گاز استان مرکزی از طريق اينترنت ( با استفاده از سرويس پست الکترونيکی ) صورت می گيرد.

فعاليتهای انجام شده

۱- با توجه به استقرارفعلی ناحيه اراک در ساختمان ستاد و نياز به تبادل اطلاعات بين ستاد و ناحيه اراک و همچنين ساير بخش های سازمان و خصوصاً استفاده از سيستم مکانيزه مالی ، يک شبکه کامپيوتری محلی ( با سيستم عامل ناول ) قبلاً نصب گرديده بوده که از اين بستر هم به نحو مقتضی در ارتباط با اينترنت استفاده شده و مي‌شود.
۲- بررسی انتخاب يک ISP معتبردر اراک : برای اين منظور ليست ISP های موجود تهيه و پس از تماس يا مکاتبه با آنها سرويس های تستی گرفته شده و بهترين آنها انتخاب گرديد .
۳- نصب و راه اندازی سرويس دهنده NT
۴- خريد اشتراک اينترنت و Email
۵- ثبت domain بنام nigc-mpgc.com
۶- نصب کامپيوتر در نواحی : آشتيان – شازند – دليجان – خمين – ساوه – محلات
۷- تماس با مرکز ارتباطات ديتای استان مرکزی جهت کسب اطلاع از امکانات مخابراتی و ISP های موجود در استان : مشخص شد که در استان شهرهای اراک – ساوه – خمين و دليجان ISP های فعال دارند ، در محلات امکان فنی وجود دارد و تقاضا برای راه اندازی ISP شده که بزودی راه اندازی می شود ، شهرهای شازند و آشتيان فاقد امکان فنی می باشند و تا پايان سال هم در آنها ISP راه اندازی نمی شود . ضمناً مهاجران نيز دارای وضعيتی مشابه محلات می باشد.
۸-خريد ، تحويل ، نصب و راه اندازی مودم ها در نواحي
۹-تهيه ليست ISP های موجود در هر شهر و استعلام قيمت از آنها
۱۰-خريد اشتراک های ساعتی ( کارتی ) جهت استفاده های اوليه ( آموزش – انتقال آزمايشی اطلاعات ) برای نواحی
۱۱-ارائه آموزش های لازم به نيروی انسانی مرتبط با امر انتقال اطلاعات
۱۲-بررسی مجدد صلاحيت ISP های موجود در اراک با توجه به اضافه شدن تعداد آنها
۱۳-تمديد قرارداد خريد خدمات اينترنت ستاد با گذرگاه جهانی اراک
۱۴-تهيه يک جزوه آموزشی و توزيع بين نواحی ( ضميمه گزارش می باشد)
۱۵-عقد قراردادهای خريد خدمات اينترنت نواحي
۱۶-خريد اشتراک های Email برای نواحي

مزايای استفاده از اين روش

۱- ارسال و دريافت سريع اطلاعات و در نتيجه امکان اجرای درست برنامه زمانبندی کنتورخوانی
۲-امکان صدور به موقع قبوض مصرف و در نتيجه وصول سريعتر مطالبات
۳-به صفر رساندن خطر تصادفات جاده ای : در صورت حمل اطلاعات توسط پرسنل اين خطرات وجود دارد
۴-صرفه جويی در هزينه ها به ميزان ۵۱۸۸۶۰۰ ريال در ماه ( سالانه ۶۲۲۶۳۲۰۰ ريال ) طبق جدول زير:

رديف سیستم فعلی ( انتقال اطلاعات با Email ) سیستم قبلی ( انتقال اطلاعات با دیسکت )
۱
زمان اینترنت ۶*۵*۲۰/۶۰=۱۰ ساعت
هزینه نیروی انسانی ۶*۵*۴*۲۰۰۰۰=۲۴۰۰۰۰۰ ریال
۲
هزینه اینترنت ۱۰*۴۵۰۰=۴۵۰۰۰ ریال
هزینه کیلومتری ماشین ۶*۵*۱۶۰*۱۴۰=۶۷۲۰۰۰ ریال
۳
هزینه تلفن ۱۰*۸۰۰=۸۰۰۰ ریال
هزینه ساعتی ماشین و راننده ۶*۵*۴*۸۰۰۰=۹۶۰۰۰۰ ریال
۴
احتمال خرابی دیسکت * ۴۰۳۲۰۰۰*۳۰٪=۱۲۰۹۶۰۰ ریال
۵
جمع ۵۳۰۰۰ ریال
جمع ۵۲۴۱۶۰۰ ریال

جدول محاسبه صرفه جویی در هزینه ها

* سی درصد مبالغ ردیف های ۱و۲و۳

در روش حمل توسط نيروی انسانی ، علاوه بر تلف شدن وقت آن نيرو که می تواند صرف انجام کارهای ديگر شود ، هزينه های ماموريت و … نيز به شرکت تحميل می شود
۵-افزايش سطح علمی انفورماتيکی کارکنان شرکت و در نتيجه افزايش استفاده بهينه از امکانات سخت افزاری و نرم افزاری موجود در کشور
۶-وجود قابليت اطمينان بالا : در روش انتقال اطلاعات توسط ديسکت احتمال خرابی اطلاعات و عدم امکان استفاده از آن در مقصد وجود دارد

2 دیدگاه در “استفاده از اینترنت برای انتقال اطلاعات بین نواحی و ستاد

دیدگاه ها بسته شده است.